3 tips voor het kopen van een smartphone

Het aanbod smartphones is enorm en als je een nieuwe telefoon wilt kopen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Tijdens je zoektocht krijg je te maken met verschillende merken en allerlei ingewikkelde termen als gigahertz, soort display, RAM, GB etc. De specificaties van het toestel zijn zeer uitgebreid en het is belangrijk om hier naar te kijken. Kortom, het is nog niet zo gemakkelijk om een nieuwe smartphone te kopen. Wij hebben daarom 5 tips op een rijtje gezet voor het kopen van een nieuwe smartphone.

Kooptip 1. Vergelijk prijzen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone is het belangrijk om een budget te kiezen. De nieuwste smartphones kunnen rond de 800 en 1000 euro kosten, sommige hebben dit ervoor over andere niet. Bepaal daarom eerst je budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan de nieuwe telefoon die je wilt kopen?

Kooptip 2. Zoek kortingscodes

Het online zoeken naar kortingscodes kan enorm veel geld besparen. Heb je bijvoorbeeld een smartphone gezien bij de lokale media markt vestiging? Noteer het productnummer, zoek naar een kortingscode en bestel online je smartphone. Bijvoorbeeld op deze website vind je al vele kortingscodes voor de MediaMarkt. Dat bespaart je al gauw 10% op de aanschafprijs van je nieuwe smartphone.

Kooptip 3. Functies van het toestel

Een moderne smartphone heeft oneindig veel functies. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je moet jezelf afvragen welke functies voor jou belangrijk zijn. Maak je veel foto’s? Kies dan voor een mobiel met goede fotocamera. Vind je snel internet belangrijk? Kies dan een 4G smartphone. Wil je dat de batterij lang mee gaat? Er zijn smartphones die bekend staan om de lange batterijduur. Zo hoef je je toestel niet iedere dag opnieuw op te laden, maar kan je dagen vooruit met een voleldig opgeladen batterij.

Hier moet je op letten als je een nieuwe telefoon koopt

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Op deze smartphone kun je veel meer doen dan alleen bellen. Je kunt foto’s maken, spelletjes spelen en misschien wel het belangrijkste: je kunt op het internet surfen. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk zo veel mogelijk functies op je telefoon. Daarnaast moet de telefoon er mooi uitzien en moet deze fijn werken. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen.

Een fijn besturingssysteem

Als je een nieuwe telefoon koopt is het belangrijk dat de telefoon een besturingssysteem heeft waar jij goed mee overweg kunt. De meeste systemen lijken erg op elkaar en zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn ook duidelijk verschillen. Het bekendste verschil is het verschil tussen iOS en Android. De presentatie is verschillend en veel dingen moeten op een andere manier worden ingesteld. Wanneer je besluit te wisselen van besturingssysteem is dit dus zeker even wennen.

3G of 4G internet?

Een groot deel van de tijd die je op je telefoon doorbrengt, zit je waarschijnlijk op internet. Je sociale media bijhouden, je mail checken en chatten met je vrienden via Whatsapp. Wanneer je kiest voor een nieuwe telefoon moet je daarom ook goed bedenken of je kiest voor 3G of 4G internet. 4G-internet is een stuk sneller, maar hier betaal je uiteraard ook meer voor. Beide worden aangeboden, maar de goedkoopste 3G simkaart zie je steeds minder.

Prepaid of een abonnement?

Wanneer je een fijn toestel hebt gevonden moet je nog beslissen of je voor prepaid of voor een abonnement kiest. Prepaid is goedkoper dan een abonnement, maar dan heb je ook minder mogelijkheden. Bij prepaid moet je beltegoed kopen om mee te bellen en je hebt alleen internet als er een wifi-verbinding is. Als je voor een abonnement kiest heb je een bepaald aantal belminuten en heb je ook internet zonder een wifi-verbinding. Een abonnement is vooral aan te raden als je veel gebruik van internet wilt maken en regelmatig belt.

Goede bereikbaarheid voor elke huisarts

Telefoneren is voor iedereen belangrijk. We weten allemaal hoe irritant het is als iemand niet bereikbaar is of wanneer onze eigen telefoon niet goed werkt. Telefoneren is echter nog belangrijker voor huisartsen. Wanneer zij een telefoontje krijgen is er iemand die hulp nodig heeft. Het is daarom noodzakelijk om deze mensen goed te woord te staan. Ben jij een huisarts en twijfel je over je huidige systeem? Stap dan over naar Advitronics Telecom, hiermee weet je zeker dat je goed bereikbaar bent.

Altijd bereikbaar

Als huisarts is het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Zeker wanneer er een spoedgeval is moeten mensen zo snel mogelijk geholpen worden. Met het systeem van Advitronics krijgen mensen met spoed voorrang. Wanneer iemand in het menu aan de telefoon aangeeft dat het om spoed gaat, gaat de telefoon met een ander geluid over. Hierdoor is een spoedgeval makkelijk te herkennen. Wanneer je niet aanwezig bent vanwege bijvoorbeeld een vakantie of ziekte zal de patiënt worden doorverbonden met aan andere huisarts. Er is op deze manier altijd iemand bereikbaar voor de patiënt.

Makkelijk te gebruiken

Het systeem is erg makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Wanneer de assistente aan de telefoon is kan hij of zij op een scherm zien hoeveel mensen in de wachtrij staan en hoe lang zij al wachten. De assistente kan hier dan op inspelen door een collega te roepen die ook telefoontjes aan kan nemen. Ook kan er gebeld worden met headsets waardoor de assistente tijdens het bellen vrij kan bewegen. Zo kan zij ook bellen als ze even op een andere werkplek zit of als er tijdens het gesprek iets opgezocht moet worden.

Zo efficiënt mogelijk bellen
Met Advitronics kun je het telefoonsysteem met je computer verbinden. Zo kun je al op je computer zien wie er belt en kun je eenvoudig het patiëntendossier erbij pakken. Ook wanneer je iemand wilt bellen gaat dit erg eenvoudig. Je kunt een nummer uit een patiëntendossier of uit een mail aanklikken en het nummer wordt meteen gebeld. Ook is het mogelijk om je je mobiele telefoon integreren in het systeem van de praktijk, waardoor je ook met je mobiele telefoon kunt bellen.

Welke portofoon is voor jou geschikt?

Bij veel beroepen worden nog regelmatig portofoons gebruikt: onder andere in de bouw, bij hulpverleners en bij beveiligers van evenementen. Ook door particulieren worden portofoons gebruikt. Wil je ook graag een portofoon aanschaffen? Kijk dan zeker eens naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten portofoons. Reguliere portofoons waarbij je alleen met elkaar kan communiceren, maar ook smart portofoons. Deze portofoons kunnen bijna hetzelfde als een mobiele telefoon en het is een portofoon met landelijke dekking.

Een traditionele portofoon

Een traditionele portofoon is precies wat je ervan verwacht: een portofoon en meer niet. Met een reguliere portofoon kun je zonder mobiel netwerk met elkaar communiceren. Er zijn verschillende soorten traditionele portofoons. Zo zijn er portofoons waar je een vergunning voor moet hebben, maar ook portofoons waarbij dit niet nodig is. Ook kun je kiezen tussen een analoog of een digitaal portofoon. Bedenk daarom goed waar je de portofoon voor gaat gebruiken en beslis welke mogelijkheden voor jou van belang zijn.

Nog veel meer mogelijkheden

Vind je dat een traditionele portofoon niet genoeg mogelijkheden heeft? Kijk dan eens naar een smart portofoon. Deze portofoons hebben een grote dekking, waardoor je elkaar altijd kunt bereiken. Daarnaast kun je met een smart portofoon gebruik maken van GPS. Ook zijn er smart portofoons waarbij je mobiel kunt bellen en waarbij je wifi kunt gebruiken. Bovendien hebben sommige smart portofoons een camera, zodat je deze als bodycam kunt gebruiken.

Wat kost een portofoon?
De prijs van traditionele en smart portofoons verschilt heel erg. Bedenk daarom goed welke mogelijkheden jij nodig hebt en hoeveel geld je over hebt voor een portofoon. Let er daarnaast op of je nog een vergunning moet aanvragen, want ook hier moet je voor betalen. Smart portofoons zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro. Een traditionele portofoon is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro. Ook kun je deze in een set kopen waardoor de prijs per portofoon daalt.

Wat kan er bereikt worden met de portofoon?

Portofoons worden gebruikt in vele omstandigheden en zijn te vinden in vele soorten en maten. De meest bekende manier van een portofoon gebruiken is bij de politie. Zij gebruiken de portofoon al jaren om te communiceren met collega’s. Dit is natuurlijk een geweldige uitvinding, stel je voor dat je achter iemand aanzit en je moet je telefoon uit je broekzak halen om even iemand te bellen, dat kan niet meer. Tegenwoordig zit het hele corps op hetzelfde kanaal en als iemand iets inroept dan kan het hele corps hierop reageren.

Het verschil tussen een walkietalkie en een portofoon

Een portofoon wordt ook wel een walkietalkie genoemd. Een draagbaar zend-ontvang toestel, voor communicatie tussen meerdere mensen of grote groepen. Het wordt eigenlijk alleen een portofoon genoemd door mensen die het gebruiken voor zijn of haar werk, zoals hulpdiensten, denk aan politie en brandweer. Als het recreatief gebruikt zoals bij speelgoed wordt het veelal een walkietalkie genoemd. Deze naam is ontstaan omdat je tijden het gesprek kan lopen en praten tegelijkertijd.

 

In het engels walk en talk

Met een portofoon kan geluisterd worden naar alle andere gebruikers die op dezelfde frequentie luisteren/praten. Bij de ontwikkeling is bepaald dat maar één persoon tegelijk kan praten, dit doet hij door midden van het indrukken van een knop. Op het moment dat deze knop is ingedrukt kan hij niet luisteren naar wat de anderen gebruikers van de frequentie te zeggen hebben. De andere gebruikers kunnen ook niet praten dan, dit word Half Duplex genoemd.

Nieuwe abonnement maar oude toestel behouden?

We zijn steeds zuiniger met onze telefoons en verlengen hierdoor vaker de levensduur van het toestel. Alleen maar mooi meegenomen natuurlijk. Dit schilt ons onder andere een hoop geld. Helaas past het telefoon abonnement niet bij het internet gebruik en ben je bijna genoodzaakt om een nieuwe abonnement af te sluiten. Dit kost je natuurlijk weer enorm veel tijd. Gelukkig kunnen we op verschillende manieren de perfecte abonnement vinden. Hier helpen we dan ook graag een handje bij!

Oude abonnement verlengen

Veel providers doen er natuurlijk alles aan om bestaande klanten te behouden. Zo ontvang je vast enkele maanden voor je eind datum een leuke nieuwe aanbieding. Het goedkoper verlengen van je abonnement is hier dan ook een van. Zo heb je als klant te maken met onderstaande voordelen:

 • Bestaande klanten zij bekend met de werkwijze van de provider. Met het verlengen van je abonnement verandert alleen de bundel.
 • Eerder opgegeven gegevens zijn bekend en hoeven dus niet gewijzigd te worden.
 • Hoe langer je als klant in contract bent hoe vaker en meer korting je ontvangt

Maak gebruik van een sim only abonnement

Sim only abonnementen zijn ‘losse’ abonnementen zonder een toestel. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart. Een sim only abonnement is de uitkomst als je een goedkoop abonnement zoekt zonder een nieuw toestel. Zo kun je onder andere kiezen voor een onbeperkt bel, sms en/of internet minuten.

Daarnaast kent een sim only abonnement vele voordelen. Zo heb je:

 • Lage abonnement kosten. sim only abonnementen van goedkope providers kunnen soms tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefoonabonnement met toestel
 • Kun je je abonnement maandelijks opzeggen
 • Heb je te maken met flexibele abonnementen
 • De keuze om je oude telefoon te behouden

Meest (technische) voorkomende telefoon problemen

Het kan wel eens voorkomen dat we per ongelijk onze telefoon laten vallen. Het gebruiken van een goed beschermend hoesje is dan ook het enige wat we kunnen doen. Helaas hebben we soms ook te maken met enkele technische problemen. Deze zijn minder snel te voorkomen. Vaak hebben we dan ook niet door wat de oorzaak is.

Omdat we graag onnodige kosten in de toekomst willen besparen zijn onderstaande tips veel voorkomende technische problemen die vanuit huis uit opgelost kunnen worden.

Levensduur van de batterijen

De batterijen van je telefoon kan enorm snel leeg gaan. Dit kan onder andere te maken hebben met het aantal apps dan men op zijn/haar toestel heeft. Door niet gebruikte of snel zuigende mb’s apps weg te halen geniet je dagelijks van meer mobiele telefoon gebruik.

Homeknop

De meest gebruikte en belangrijkste knop op je telefoon. De home knop. Door intensieve gebruik kunnen technische knoppen als deze vaak de dupe worden. We gaan er namelijk onbewust agressief mee om. Dit kunnen we natuurlijk simpel weg voorkomen.

Je telefoon moet een tijd mee. Ga hier dan ook goed mee om. Gelukkig kent een telefoon als Apple een tijdelijke oplossing. Zo kun je via instellingen een homeknop on screen creëren. Wellicht niet het meeste ideale plaatje maar dan heb je wat.

Vertraagde telefoon toestel

Het concept van ‘geplande veroudering’ is niet nieuw. In de meeste gevallen is een vervangende telefoon dan ook de enige oplossing. Aanpassingen die je zelf kunt maken zijn wederom het verwijderen van ongebruikte apps. Daarnaast kan het updaten van je telefoon met de nieuwste software ook wonderen doen!

Vele technische problemen kunnen zoals eerder verteld vanuit huis verholpen worden. Helaas is het effect niet bij iedereen even goed. Het inschakelen van een professionele iPhone reparatie bedrijf kan dan ook om vele redenen voor beter resultaat zorgen. We hoeven nou eenmaal niet alles te kunnen.

Maandelijks goedkoper uitkomen met je telefoon abonnement?

We kijken vaker op onze telefoon dan we denken. Zo pakken we deze onder andere uit verveling of bij eventuele stille momenten. Het aantal keren dat we kijken kan dan ook minimaal oplopen tot 85 keer per dag. Belachelijk veel dus.

Dat we veel op onze telefoon zitten zien we maandelijks terug op onze rekening. De kosten hiervan kunnen soms dan ook enorm oplopen. Doordat we niet iedere maand voor verrassingen willen komen te staan bespreken we graag in dit artikel simpele tips. Wellicht bespaar je hierdoor een hoop.

Verwijderen en/of schoonmaken van apps

We zijn steeds meer afhankelijk van onze telefoon en downloaden hierdoor onbewust bijna wekelijks nieuwe apps. Deze kunnen zonder dat we het weten een hoop mb’s opzuigen. Wees hier dus kritisch op. Verwijder onder andere ongebruikte apps of schakel push berichten uit. Het ontvangen van dit soort berichten is niet alleen schadelijk voor jou batterijen maar ook de internet bundel.

Prepaid of abonnement

We kennen over het algemeen twee soorten simkaarten. Namelijk een post-paid simkaart, een simkaart met een abonnement waarvoor je maandelijks een bepaalde bedrijf voor moet betalen en een prepaid simkaart waarbij er een bepaalde bedrag van tevoren in rekening word gebracht. Beide enorm populair.

Helaas weten vele nog niet voor welke 100% te gaan. Beide kennen namelijk zo z’n voor en nadelen.

Voordelen van een prepaid simkaart

 • Bij een prepaid simkaart heb je de luxe om dagelijks een overzicht op te vragen. Hierdoor ontvang je achteraf geen onverwachte hoge rekeningen.
 • Je zit niet vast aan een bepaalde toestel, kosten of contract.

Voordelen van een abonnementen

 • Ontvang goedkope tarieven
 • ‘gratis’ toestel
 • Maak gebruik van speciale apps en blijf up to date bij jouw telefoon abonnement
 • Altijd verzekerd van genoeg beltegoed

De beste sim only aanbieding opzoeken?

Op zoek naar een sim only aanbieding? Het is niet eenvoudig nu er inmiddels meer dan twintig providers in Nederland zijn die een sim only aanbieden. Welke provider moet je nu kiezen en welke sim only bundel? De beste sim only aanbieding is niet alleen goedkoop maar past ook perfect aan bij je wensen. Waar je op moet letten? Dat lees je hier.

Onbeperkt internet
Wat veel gebruikers anno 2017 nodig hebben, en vaak zelfs niet zonder kunnen is internet. Mobiel internet is essentieel en onmisbaar voor de gemiddelde Nederlandse gebruiker van een smartphone. Zonder internet doen veel van de apps het niet namelijk. Kun jij een aantal dagen zonder Whatsapp, Instagram en Facebook? Dan ben je een uitzondering. Het feit is dat veel mensen het liefst zoveel mogelijk MB’s in een bundel willen. Gelukkig zijn er nu drie providers die inspelen op de vraag naar mobiel internet; Robin Mobile, Tele2 en T-Mobile. Bij al deze providers kun je een bundel zonder limiet afsluiten voor een vast bedrag per maand.

Per maand opzeggen
Een sim only die je per maand kunt opzeggen heeft vele voordelen en geeft je de vrijheid waar je zo hard naar verlangt. Een slimme toepassing van de maand sim only is door het te gebruiken wanneer je huidige abonnement afloopt. In plaats van het dure toestelabonnement te behouden tot je een nieuwe telefoon kiest stap je over naar een contract met een looptijd van een abonnement. Het voordeel? De kosten van de sim only zijn flink lager waardoor er binnen een paar maanden tijd al een aanzienlijke besparing is.

Overstappen wanneer je wilt
Als je na enkele maanden het toestel van je dromen wilt kopen dan hoef je niet te wachten tot het contract eindigt. Je zegt het contract op wanneer je dat wilt zodat je er een maand later af vanaf bent. In de tussentijd is het dan al mogelijk om de nieuwe smartphone met abonnement te kopen. Dat is niet fijn als je snel wilt overstappen wanneer jij dat wil. Je kunt net zo lang wachten als je wilt. Je kunt vier maanden wachten op een nieuwe smartphone maar ook langer dan een jaar. Het contract loopt net zolang door totdat je het zelf opzegt.

Vergelijken
Met een vergelijkingssite kun je de beste aanbiedingen vinden. Inmiddels zijn er tientallen websites die hun uiterste best doen om iedere week, dag en minuut de beste aanbiedingen voor te schotelen. Met de up-to-date informatie over sim only abonnementen kun je ervan uit gaan dat je geld bespaart. Let op dat je een onafhankelijk en eerlijk overzicht bekijkt als je gaat vergelijken.

Eigen nummer bekijken op de iPhone

Misschien ben je wel eens in de situatie geweest. Iemand vraagt je om jouw nummer, en je hebt even geen flauw idee wat het ook alweer was. In dat geval is het goed om te weten dat je op je iPhone eenvoudig je eigen nummer kunt bekijken. Hieronder leggen wij in het kort uit hoe je heel eenvoudig je eigen nummer kunt bekijken.

 • Open instellingen op je iPhone.
 • Ga naar het kopje “telefoon”
 • Bovenaan zie je “Mijn nummer” waarachter je eigen telefoonnummer staat.

Zoals je ziet begint jouw eigen nummer met +316. Dit eerst gedeelte kun je gewoon vervangen voor 06. Dus stel het nummer is +31612345678 dan kun je hier simpelweg 0612345678 van maken. De +316 wordt dus 06!

Met deze tip kun je dus ten allen tijde je eigen nummer tevoorschijn halen. Een andere truuk is om gewoon je eigen nummer als contact toe te voegen. Als dan iemand om je nummer vraagt, en je bent het even kwijt, dan zoek je gewoon tussen je contacten naar “IK”, of je eigen naam.

Nieuw: De Airpods van Apple

De nieuwste oordopjes van Apple zijn gelanceerd: De Airpods. Het betreft twee draadloze oordopjes die 5 uur lang meegaan. Dankzij het bewaardoosje kun je de oordopjes eenvoudig opladen, zodat je ze in totaal 24 uur kunt gebruiken. De Airpods van Apple zijn in Nederland beschikbaar vanaf eind oktober. Het prijskaartje? 179 euro. Wil jij de Airpods kopen? En als eerste in huis halen? Vergeet dan niet om jouw exemplaar dan alvast te reserveren.

Met de nieuwe Airpods kun je onder andere razendsnel communiceren met Siri. Door twee keer op het oordopje te tikken, wordt Siri geactiveerd. Daarna sta je direct in verbinding met jouw persoonlijke assistent. Je kunt Siri van alles vragen. Bijvoorbeeld over het weer, of om een routebeschrijving. De dopjes kun je verbinden dankzij bluetooth. Een infraroodsensor in het dopje zorgt ervoor dat hij meteen herkent dat de Airpod in je oor zit.