Tips om om altijd bereikbaar te blijven op je telefoon

Het is als ondernemer en als privé persoon belangrijk om altijd goed bereikbaar te zijn. Als ondernemer wil men natuurlijk geen klanten missen. De ondernemer wil zeker een nieuwe klant snel te woord staan. Daarnaast is het essentieel voor een ondernemer om de bestaande klanten tevreden te houden en nieuwe orders aan te nemen. Een telefoonservice is een slimme keuze om een optimale bereikbaarheid te hebben. Het is perfect om hier gebruik van te maken. Kies ook voor een goed abonnement. Wanneer er een simkaart gebruikt wordt is het belangrijk om een herlaadkaart bij de hand te hebben. Zo kan er altijd gebeld worden. Service is essentieel voor de business.

Bereikbaar voor je partner

Voor ondernemers zijn hun klanten belangrijk. Wanneer er een thuisfront is dan telt dit ook zwaar mee. Het is goed om ook privé optimaal bereikbaar te zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die werkt in Nederland. Het is belangrijk voor ons allemaal om bereikbaar te zijn voor vrienden en familie. Wanneer er iets niet goed gaat dan kan men snel aan de bel trekken extra hulp inschakelen. Een kort telefoongesprek zorgt voor duidelijkheid en helderheid. 

Er is meer dan bellen 

Naast het bellen is het ook belangrijk om telefonisch goed bereikbaar te zijn. Kies ervoor om ook goed bereikbaar te zijn per mail, WhatsApp, Facebook Messenger en de andere belangrijke kanalen. Het is eigenlijk een must om ook daar bereikbaar te zijn voor de klanten en het privé leven. 

Privé en werk scheiden

Het is slim om een extra toestel te nemen voor het werk of voor privé. Het is zo mogelijk om direct te weten hoe belangrijk het is als iemand je belt. Wanneer de privé telefoon gaat weet je dat het dringend kan zijn. Dan neem je de telefoon natuurlijk direct op.

Tips voor het besparen op de abonnementskosten van je telefoon

Betalen we niet teveel voor onze mobiele abonnementen? Belminuten, tekstberichten en de mobiele databundel zorgen samen voor een hoge rekening. Het verbruik is stevig. Het is daarom goed om te kijken of een besparing mogelijk is voor de abonnementskosten van de telefoon. Laten we kijken wat er mogelijk is. 

Meer wifi

Een belangrijke tip om geld te besparen is door meer gebruik te maken van wifi verbindingen. We hebben vaak een ruime bundel. Het betekent echter niet dat deze niet op kan. Door vaker op het wifi netwerk te gaan is het mogelijk om met minder megabytes aan data per maand te volstaan. Het is wel belangrijk om gebruik te maken van een vertrouwd netwerk. Veel netwerken zijn niet veilig. Wel jammer natuurlijk. Het is goed om gebruik te maken van de juiste apps om zeker te weten dat een netwerk veilig is. 

Gebruik WhatsApp

Het is goed om gebruik te maken van WhatsApp. Ook zijn er andere apps om de kosten van de sms berichten terug te dringen. Het kost vaak een fractie van een megabyte om een bericht te versturen via WhatsApp. Het is daardoor aantrekkelijk en betaalbaar. Het is ook mogelijk om te gaan bellen via WhatsApp. 

Kies voor een sim only abonnement

Vaak gaat het grootste deel van de kosten van een abonnement op naar de aanschaf van een toestel. Wanneer je kunt overstappen is het goed om voor een sim only abonnement te kiezen. De beste sim only abonnementen zijn op deze site te vergelijken. Hier is het mogelijk om de juiste keuzes te maken en om de belkosten laag te houden. Het is mogelijk om de kosten in de hand te houden. Het is natuurlijk prettig om iedere maand niet zulke hoge maandlasten te hebben. 

De voordelen van prepaid simkaarten

Er zijn veel voordelen als je een prepaid simkaart gebruikt. Het is prettig om gebruik te maken van een prepaidkaart. Zo is het goedkoper, zijn de kosten helder en is precies duidelijk hoeveel je gebruikt per maand. Daarnaast heb je geen contract of moet je voor een (nieuw) toestel kiezen. Laten we de voordelen doornemen. 

Geen vast contract

Het is natuurlijk prettig om zonder maandelijkse verplichtingen gebruik te maken van je toestel. Je stort saldo op de simkaart en kunt hier daarna gebruik van maken. Je hoeft er niet aan te denken dat het saldo iedere maand vervalt. Het blijft gewoon goed tot het verbruikt is. Wel zo prettig natuurlijk. 

Voorkom hoge kosten 

Het is heel helder wat de kosten zijn van het bellen met een prepaid simkaart. Wanneer het tegoed is door bellen, sms’en of mobiel internetten stop het gewoon. Eerst moet je het tegoed op te waarderen om verder te bellen. Het kan vervelend zijn als je in een gesprek zit. Het is echter compleet duidelijk hoeveel geld je gebruikt voor het bellen. Het opwaarderen is vaak ook snel gedaan of de andere persoon belt je wel terug. 

Kies een mobiel toestel

Het is nu mogelijk om los van de provider een mobiel toestel te kiezen. Je hebt veel meer vrijheid. Het is zelfs mogelijk om een goede mobiel van een vriend of vriendin over te nemen. Iemand die met een abonnement een nieuw toestel heeft gekozen, terwijl het oude toestel nog goed was. 

Vrijheid

Een prepaid abonnement geeft volop vrijheid. Geen vaste maandelijkse betalingen. Alleen betalen voor wat je gebruikt. Het is perfect als je weinig belt of sms berichten verstuurd.  Een prepaid abonnement biedt volop vrijheid om de beste aansluiting te vinden bij jouw belgedrag. Ga je wel meer je toestel gebruiken dan is het altijd nog mogelijk om over te stappen op een abonnement.

3 tips voor het kopen van een smartphone

Het aanbod smartphones is enorm en als je een nieuwe telefoon wilt kopen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Tijdens je zoektocht krijg je te maken met verschillende merken en allerlei ingewikkelde termen als gigahertz, soort display, RAM, GB etc. De specificaties van het toestel zijn zeer uitgebreid en het is belangrijk om hier naar te kijken. Kortom, het is nog niet zo gemakkelijk om een nieuwe smartphone te kopen. Wij hebben daarom 5 tips op een rijtje gezet voor het kopen van een nieuwe smartphone.

Kooptip 1. Vergelijk prijzen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone is het belangrijk om een budget te kiezen. De nieuwste smartphones kunnen rond de 800 en 1000 euro kosten, sommige hebben dit ervoor over andere niet. Bepaal daarom eerst je budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan de nieuwe telefoon die je wilt kopen?

Kooptip 2. Zoek kortingscodes

Het online zoeken naar kortingscodes kan enorm veel geld besparen. Heb je bijvoorbeeld een smartphone gezien bij de lokale media markt vestiging? Noteer het productnummer, zoek naar een kortingscode en bestel online je smartphone. Bijvoorbeeld op deze website vind je al vele kortingscodes voor de MediaMarkt. Dat bespaart je al gauw 10% op de aanschafprijs van je nieuwe smartphone.

Kooptip 3. Functies van het toestel

Een moderne smartphone heeft oneindig veel functies. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je moet jezelf afvragen welke functies voor jou belangrijk zijn. Maak je veel foto’s? Kies dan voor een mobiel met goede fotocamera. Vind je snel internet belangrijk? Kies dan een 4G smartphone. Wil je dat de batterij lang mee gaat? Er zijn smartphones die bekend staan om de lange batterijduur. Zo hoef je je toestel niet iedere dag opnieuw op te laden, maar kan je dagen vooruit met een voleldig opgeladen batterij.

Hier moet je op letten als je een nieuwe telefoon koopt

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Op deze smartphone kun je veel meer doen dan alleen bellen. Je kunt foto’s maken, spelletjes spelen en misschien wel het belangrijkste: je kunt op het internet surfen. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk zo veel mogelijk functies op je telefoon. Daarnaast moet de telefoon er mooi uitzien en moet deze fijn werken. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen.

Een fijn besturingssysteem

Als je een nieuwe telefoon koopt is het belangrijk dat de telefoon een besturingssysteem heeft waar jij goed mee overweg kunt. De meeste systemen lijken erg op elkaar en zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn ook duidelijk verschillen. Het bekendste verschil is het verschil tussen iOS en Android. De presentatie is verschillend en veel dingen moeten op een andere manier worden ingesteld. Wanneer je besluit te wisselen van besturingssysteem is dit dus zeker even wennen.

3G of 4G internet?

Een groot deel van de tijd die je op je telefoon doorbrengt, zit je waarschijnlijk op internet. Je sociale media bijhouden, je mail checken en chatten met je vrienden via Whatsapp. Wanneer je kiest voor een nieuwe telefoon moet je daarom ook goed bedenken of je kiest voor 3G of 4G internet. 4G-internet is een stuk sneller, maar hier betaal je uiteraard ook meer voor. Beide worden aangeboden, maar de goedkoopste 3G simkaart zie je steeds minder.

Prepaid of een abonnement?

Wanneer je een fijn toestel hebt gevonden moet je nog beslissen of je voor prepaid of voor een abonnement kiest. Prepaid is goedkoper dan een abonnement, maar dan heb je ook minder mogelijkheden. Bij prepaid moet je beltegoed kopen om mee te bellen en je hebt alleen internet als er een wifi-verbinding is. Als je voor een abonnement kiest heb je een bepaald aantal belminuten en heb je ook internet zonder een wifi-verbinding. Een abonnement is vooral aan te raden als je veel gebruik van internet wilt maken en regelmatig belt.

Goede bereikbaarheid voor elke huisarts

Telefoneren is voor iedereen belangrijk. We weten allemaal hoe irritant het is als iemand niet bereikbaar is of wanneer onze eigen telefoon niet goed werkt. Telefoneren is echter nog belangrijker voor huisartsen. Wanneer zij een telefoontje krijgen is er iemand die hulp nodig heeft. Het is daarom noodzakelijk om deze mensen goed te woord te staan. Ben jij een huisarts en twijfel je over je huidige systeem? Stap dan over naar Advitronics Telecom, hiermee weet je zeker dat je goed bereikbaar bent.

Altijd bereikbaar

Als huisarts is het belangrijk om altijd bereikbaar te zijn. Zeker wanneer er een spoedgeval is moeten mensen zo snel mogelijk geholpen worden. Met het systeem van Advitronics krijgen mensen met spoed voorrang. Wanneer iemand in het menu aan de telefoon aangeeft dat het om spoed gaat, gaat de telefoon met een ander geluid over. Hierdoor is een spoedgeval makkelijk te herkennen. Wanneer je niet aanwezig bent vanwege bijvoorbeeld een vakantie of ziekte zal de patiënt worden doorverbonden met aan andere huisarts. Er is op deze manier altijd iemand bereikbaar voor de patiënt.

Makkelijk te gebruiken

Het systeem is erg makkelijk en overzichtelijk in gebruik. Wanneer de assistente aan de telefoon is kan hij of zij op een scherm zien hoeveel mensen in de wachtrij staan en hoe lang zij al wachten. De assistente kan hier dan op inspelen door een collega te roepen die ook telefoontjes aan kan nemen. Ook kan er gebeld worden met headsets waardoor de assistente tijdens het bellen vrij kan bewegen. Zo kan zij ook bellen als ze even op een andere werkplek zit of als er tijdens het gesprek iets opgezocht moet worden.

Zo efficiënt mogelijk bellen
Met Advitronics kun je het telefoonsysteem met je computer verbinden. Zo kun je al op je computer zien wie er belt en kun je eenvoudig het patiëntendossier erbij pakken. Ook wanneer je iemand wilt bellen gaat dit erg eenvoudig. Je kunt een nummer uit een patiëntendossier of uit een mail aanklikken en het nummer wordt meteen gebeld. Ook is het mogelijk om je je mobiele telefoon integreren in het systeem van de praktijk, waardoor je ook met je mobiele telefoon kunt bellen.

Welke portofoon is voor jou geschikt?

Bij veel beroepen worden nog regelmatig portofoons gebruikt: onder andere in de bouw, bij hulpverleners en bij beveiligers van evenementen. Ook door particulieren worden portofoons gebruikt. Wil je ook graag een portofoon aanschaffen? Kijk dan zeker eens naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten portofoons. Reguliere portofoons waarbij je alleen met elkaar kan communiceren, maar ook smart portofoons. Deze portofoons kunnen bijna hetzelfde als een mobiele telefoon en het is een portofoon met landelijke dekking.

Een traditionele portofoon

Een traditionele portofoon is precies wat je ervan verwacht: een portofoon en meer niet. Met een reguliere portofoon kun je zonder mobiel netwerk met elkaar communiceren. Er zijn verschillende soorten traditionele portofoons. Zo zijn er portofoons waar je een vergunning voor moet hebben, maar ook portofoons waarbij dit niet nodig is. Ook kun je kiezen tussen een analoog of een digitaal portofoon. Bedenk daarom goed waar je de portofoon voor gaat gebruiken en beslis welke mogelijkheden voor jou van belang zijn.

Nog veel meer mogelijkheden

Vind je dat een traditionele portofoon niet genoeg mogelijkheden heeft? Kijk dan eens naar een smart portofoon. Deze portofoons hebben een grote dekking, waardoor je elkaar altijd kunt bereiken. Daarnaast kun je met een smart portofoon gebruik maken van GPS. Ook zijn er smart portofoons waarbij je mobiel kunt bellen en waarbij je wifi kunt gebruiken. Bovendien hebben sommige smart portofoons een camera, zodat je deze als bodycam kunt gebruiken.

Wat kost een portofoon?
De prijs van traditionele en smart portofoons verschilt heel erg. Bedenk daarom goed welke mogelijkheden jij nodig hebt en hoeveel geld je over hebt voor een portofoon. Let er daarnaast op of je nog een vergunning moet aanvragen, want ook hier moet je voor betalen. Smart portofoons zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro. Een traditionele portofoon is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro. Ook kun je deze in een set kopen waardoor de prijs per portofoon daalt.

Wat kan er bereikt worden met de portofoon?

Portofoons worden gebruikt in vele omstandigheden en zijn te vinden in vele soorten en maten. De meest bekende manier van een portofoon gebruiken is bij de politie. Zij gebruiken de portofoon al jaren om te communiceren met collega’s. Dit is natuurlijk een geweldige uitvinding, stel je voor dat je achter iemand aanzit en je moet je telefoon uit je broekzak halen om even iemand te bellen, dat kan niet meer. Tegenwoordig zit het hele corps op hetzelfde kanaal en als iemand iets inroept dan kan het hele corps hierop reageren.

Het verschil tussen een walkietalkie en een portofoon

Een portofoon wordt ook wel een walkietalkie genoemd. Een draagbaar zend-ontvang toestel, voor communicatie tussen meerdere mensen of grote groepen. Het wordt eigenlijk alleen een portofoon genoemd door mensen die het gebruiken voor zijn of haar werk, zoals hulpdiensten, denk aan politie en brandweer. Als het recreatief gebruikt zoals bij speelgoed wordt het veelal een walkietalkie genoemd. Deze naam is ontstaan omdat je tijden het gesprek kan lopen en praten tegelijkertijd.

 

In het engels walk en talk

Met een portofoon kan geluisterd worden naar alle andere gebruikers die op dezelfde frequentie luisteren/praten. Bij de ontwikkeling is bepaald dat maar één persoon tegelijk kan praten, dit doet hij door midden van het indrukken van een knop. Op het moment dat deze knop is ingedrukt kan hij niet luisteren naar wat de anderen gebruikers van de frequentie te zeggen hebben. De andere gebruikers kunnen ook niet praten dan, dit word Half Duplex genoemd.

Nieuwe abonnement maar oude toestel behouden?

We zijn steeds zuiniger met onze telefoons en verlengen hierdoor vaker de levensduur van het toestel. Alleen maar mooi meegenomen natuurlijk. Dit schilt ons onder andere een hoop geld. Helaas past het telefoon abonnement niet bij het internet gebruik en ben je bijna genoodzaakt om een nieuwe abonnement af te sluiten. Dit kost je natuurlijk weer enorm veel tijd. Gelukkig kunnen we op verschillende manieren de perfecte abonnement vinden. Hier helpen we dan ook graag een handje bij!

Oude abonnement verlengen

Veel providers doen er natuurlijk alles aan om bestaande klanten te behouden. Zo ontvang je vast enkele maanden voor je eind datum een leuke nieuwe aanbieding. Het goedkoper verlengen van je abonnement is hier dan ook een van. Zo heb je als klant te maken met onderstaande voordelen:

  • Bestaande klanten zij bekend met de werkwijze van de provider. Met het verlengen van je abonnement verandert alleen de bundel.
  • Eerder opgegeven gegevens zijn bekend en hoeven dus niet gewijzigd te worden.
  • Hoe langer je als klant in contract bent hoe vaker en meer korting je ontvangt

Maak gebruik van een sim only abonnement

Sim only abonnementen zijn ‘losse’ abonnementen zonder een toestel. Je krijgt dus alleen een nieuwe simkaart. Een sim only abonnement is de uitkomst als je een goedkoop abonnement zoekt zonder een nieuw toestel. Zo kun je onder andere kiezen voor een onbeperkt bel, sms en/of internet minuten.

Daarnaast kent een sim only abonnement vele voordelen. Zo heb je:

  • Lage abonnement kosten. sim only abonnementen van goedkope providers kunnen soms tot 80% goedkoper uitvallen dan een telefoonabonnement met toestel
  • Kun je je abonnement maandelijks opzeggen
  • Heb je te maken met flexibele abonnementen
  • De keuze om je oude telefoon te behouden

Meest (technische) voorkomende telefoon problemen

Het kan wel eens voorkomen dat we per ongelijk onze telefoon laten vallen. Het gebruiken van een goed beschermend hoesje is dan ook het enige wat we kunnen doen. Helaas hebben we soms ook te maken met enkele technische problemen. Deze zijn minder snel te voorkomen. Vaak hebben we dan ook niet door wat de oorzaak is.

Omdat we graag onnodige kosten in de toekomst willen besparen zijn onderstaande tips veel voorkomende technische problemen die vanuit huis uit opgelost kunnen worden.

Levensduur van de batterijen

De batterijen van je telefoon kan enorm snel leeg gaan. Dit kan onder andere te maken hebben met het aantal apps dan men op zijn/haar toestel heeft. Door niet gebruikte of snel zuigende mb’s apps weg te halen geniet je dagelijks van meer mobiele telefoon gebruik.

Homeknop

De meest gebruikte en belangrijkste knop op je telefoon. De home knop. Door intensieve gebruik kunnen technische knoppen als deze vaak de dupe worden. We gaan er namelijk onbewust agressief mee om. Dit kunnen we natuurlijk simpel weg voorkomen.

Je telefoon moet een tijd mee. Ga hier dan ook goed mee om. Gelukkig kent een telefoon als Apple een tijdelijke oplossing. Zo kun je via instellingen een homeknop on screen creëren. Wellicht niet het meeste ideale plaatje maar dan heb je wat.

Vertraagde telefoon toestel

Het concept van ‘geplande veroudering’ is niet nieuw. In de meeste gevallen is een vervangende telefoon dan ook de enige oplossing. Aanpassingen die je zelf kunt maken zijn wederom het verwijderen van ongebruikte apps. Daarnaast kan het updaten van je telefoon met de nieuwste software ook wonderen doen!

Vele technische problemen kunnen zoals eerder verteld vanuit huis verholpen worden. Helaas is het effect niet bij iedereen even goed. Het inschakelen van een professionele iPhone reparatie bedrijf kan dan ook om vele redenen voor beter resultaat zorgen. We hoeven nou eenmaal niet alles te kunnen.