Wat te doen bij een waterleiding gesprongen?

Waterleiding gesprongen? Lees hieronder welke stappen u moet zetten bij een gesprongen waterleiding. Als u een beetje handig bent zou het geen probleem moeten zijn om de waterleiding te repareren. De benodigdheden die u hierbij nodig hebt zijn:

 • Ijzerzaag
 • Pijpensnijder
 • Ijzervijl
 • Steeksleutel
 • Koperen buis
 • Knelsokken

Stap 1: Lekkage opsporen

Vaak zit de kapotte leiding niet bij de plek waar het water “naar buiten” komt. Heeft u een natte plek op het plafond, dan betekent dit niet dat de lekkage ook daadwerkelijk daar zit. Meestal is er een logische plek en kan deze snel opgespoord worden. Soms is het echter een hele zoektocht en moet de muur opengebroken worden om de lekkage op te sporen en te repareren. Loopt u hier vast, dan kunt u een loodgieter in Utrecht inschakelen om dit voor u te doen. Deze kan ook geavanceerde apparatuur inschakelen om de lekkage op te sporen zónder hak- en breekwerk. 

Stap 2: Draai de hoofdkraan dicht

Om meer waterschade te voorkomen en om de gesprongen leiding te repareren moet de hoofdkraan afgesloten worden. De hoofdkraan vindt u vóór de watermeter.

Stap 3: Zaag het kapotte deel van de leiding af

Wat u gaat doen is het kapotte deel van de leiding vervangen. Het kapotte deel moet dus eerst uitgezaagd worden.

Stap 4: Tussenstuk koperen buis plaatsen

Draai twee knelsokken op de uiteinden van de afgezaagde leiding. De knelsokken zorgen ervoor dat de koppeling tussen de leiding en het tussenstuk waterdicht wordt. Zaag het tussenstuk op maat, rekening houdende met dat deze 1 cm in de knelsokken moet komen te zitten. Plaats het tussenstuk. Zorg ervoor dat het tussenstuk goed vast komt te zitten, door met een steeksleutel de knelsokken stevig aan te draaien.

Oorzaken gesprongen waterleiding

Het beste is natuurlijk om een gesprongen waterleiding te voorkomen. Heeft u door een leiding geboord, dan is het een kwestie van voorzichtiger zijn. Een andere veelvoorkomende oorzaak is vorst. Door water dat bevriest kan de leiding beschadigen. Dit kunt u voorkomen door de leidingen te isoleren of door een stopkraan te plaatsen, waardoor de druk van de leiding kan worden gehaald in de winter en de leidingen niet beschadigd raken. U kunt altijd een loodgieter in Amersfoort inschakelen voor advies of om de werkzaamheden uit te laten voeren.

Wat kan een jurist arbeidsrecht voor u betekenen?

Een jurist arbeidsrecht kan zowel werkgevers als werknemer met verschillende zaken helpen: 

WERKGEVERS WERKNEMERS
 • Arbeidsovereenkomsten
 • Ontslag bij ziekte
 • Concurrentie- en relatiebeding
 • Ontslag op staande voet
 • Ontslag 
 • Ontslag- of transitievergoeding
 • Reorganisatie
 • Vaststellingsovereenkomst
 • Verplichtingen 
 • Arbeidsconflict
 • Algemene voorwaarden
 • Ontslag aanvechten
 • Openstaande vorderingen
 • Werkgever betaalt niet
 • Procedures bij kantonrechter
 • Arbeidsongeschikt

Lees op hieronder een toelichting op de werkzaamheden en diensten van een arbeidsjurist.

Diensten van een arbeidsjurist

Het arbeidsrecht omvat alle regels die gelden voor de relatie tussen een werkgever en een werknemer. Een arbeidsjurist kan dan ook voor enorm veel zaken ingeschakeld worden. Voor veel van deze zaken heeft u geen advocaat nodig

Een jurist arbeidsrecht in Den Haag kan werkgevers bijvoorbeeld helpen bij het opstellen van arbeidsvoorwaarden of arbeidscontracten. Daarnaast kun je als werkgever worden bijgestaan bij een arbeidsconflict of bij het ontslaan van een werknemer, indien dit niet soepel verloopt.

Werknemers kunnen net zo goed worden bijgestaan bij een arbeidsconflict. Dit kan zijn indien een werkgever niet betaalt of indien je als werknemer onterecht ontslagen wordt. Lees hieronder nog meer situaties waarbij u een jurist kunt inschakelen.

Verschil jurist en advocaat arbeidsrecht

Bij de meeste zaken binnen het arbeidsrecht kunt u zich laten bijstaan door een jurist. Procedures lopen namelijk vaak via de kantonrechter. Deze procedures kunnen gedaan worden door een arbeidsjurist. Denk hierbij aan kwesties zoals ontslag, loonconflicten en concurrentiebedingen. 

Indien er een civiele rechter aan te pas moet komen, dan is een advocaat wel nodig. Dit is bijvoorbeeld het geval bij een faillissement. 

Gerelateerde vragen komen zowel bij juristen als bij advocaten terecht. Voor veel zaken heeft u dus geen advocaat nodig. Het is handig om dit in ogenschouw te houden aangezien een advocaat vaak iets prijziger is dan een jurist. Lees meer over waar een arbeidsrecht specialist in Delft u bij kunt helpen. 

Arbeidsrecht specialist inschakelen?

U wilt uiteraard zo goed mogelijk worden bijgestaan bij uw conflict met uw werknemer of werkgever. En u wilt het beste advies over uw vaststellingsovereenkomst. Welke arbeidsrecht specialist moet u inschakelen? 

Controleer of vraag of een jurist is aangesloten bij een branchevereniging. Een branchevereniging houdt de kwaliteit van de dienstverlening nauwlettend in de gaten. Op die manier bent u verzekerd van betrouwbare juridische hulp.

De populariteit van de telefoon

Als bedrijf is direct contact met de klanten een prioriteit en een cruciaal onderdeel van de dienstverlening. Je wil natuurlijk altijd alle klanten zo goed mogelijk van dienst zijn met je product of dienst. Soms lukt dit prima zonder interventie of direct contact, maar dit is niet altijd het geval. Er zijn namelijk ook veel situaties waarin er contact nodig om een probleem op te lossen, een vraag te beantwoorden of advies te geven. Ondanks de vele nieuwe contact methodes, zoals via sociale media als Facebook Messenger en online chatprogramma’s, blijft telefonisch contact nog steeds een van de meest verkozen methodes. Om ervoor te zorgen dat je als bedrijf er goed opstaat en makkelijk te bereiken bent, is een zakelijk 088 of 085 nummer een absolute aanrader.

Profiteer van een landelijke en betrouwbare uitstraling met een goede reputatie

Met een 085 of een 088 nummer geniet je van een landelijke uitstraling en heb je niet het probleem dat mensen liever geen zaken doen, omdat je niet een bedrijf uit de buurt bent. Een 085 of 088 nummer zorgt voor een professionele uitstraling en heeft een aanzienlijk betere reputatie dan de 0900 nummers die vooral worden geassocieerd met hoge tarieven en lange wachttijden. Het is daarnaast ook mogelijk om zakelijke telefoonnummers in series aan te schaffen, zodat je elke afdeling of vestiging een vergelijkbaar nummer kan geven, waarbij alleen het laatste cijfer verschillend is. Hiermee wordt uniformiteit uitgestraald en zijn nummers ook nog eens makkelijk om te onthouden.

Een 085 of 088 nummer kan helpen met besparing op de personeelskosten

Een zakelijk 088 of 085 nummer aanvragen heeft niet alleen voordelen op het gebied van de uitstraling en professionaliteit, maar helpt ook bij het omlaag brengen van de personeelskosten en een verbeterde telefonische dienstverlening. Deze winst zit vooral in de optie om keuzemenu’s af te stemmen op de veel gestelde vragen van klanten. Op deze manier kunnen sommige vragen al door een vooraf ingesproken stem beantwoord worden. Andere vragen worden op een efficiënte manier doorverbonden naar de desbetreffende afdeling. Op deze manier wordt de tijd die het personeel aan de telefoon besteed aanzienlijk verminderd. Er is daarnaast ook de mogelijkheid om bepaalde nummers door te schakelen naar 06 nummers en de bereikbaarheid te verbeteren.

VOIP bellen heeft vele voordelen

Steeds meer MKB maken gebruik van zakelijke telefonie. Zakelijke telefonie biedt vele voordelen en geeft de mogelijkheid om efficiënter te werk te gaan en daarnaast cliënten van een beter dienstverlening te voorzien. Er zijn verschillende manieren waarop zakelijke telefonie kan werken. Een manier die al een tijd bestaat maar nog steeds drastisch groeit, is VOIP bellen. VOIP staat voor Voice Over IP. Aan een VOIP-systeem zitten vele voordelen voor een bedrijf.

De geschiedenis van Voice Over IP
Voice Over IP is niet zoals veel mensen vermoeden een nieuwe techniek. Al vanaf het begin van de jaren 70 werden de eerste VOIP pakketten ontworpen in de vorm van stemppakketjes die konden worden verzonden. Het concept bestond toen al, maar is pas later doorontwikkeld en gebruiksvriendelijker gemaakt. Vanaf eind jaren ’90 en begin 2000 zijn er complete pakketten voor bedrijven op de markt gebracht. De afgelopen 20 jaar is het gebruik van VOIP dan ook exponentieel toegenomen.

Voordelen en verschillen met traditionele telefooncentrales
Het grootste verschil tussen hosted VOIP en een traditionele centrale, is de de manier waarop er getelefoneerd wordt. Daarnaast is een traditionele telefooncentrale geplaatst op dezelfde locatie waar de telefoons zich bevinden. Dit is vaak in de vorm van een kast binnen het bedrijf. In het geval van hosted VOIP bevindt de centrale zich elders in een datacenter. Groot voordeel aan VOIP, is dat bij een stroomstoring of problemen op de bedrijfslocatie het telefoonverkeer niet direct platligt. Een telefoonnummer is gelinkt aan een IP-adres en het is dan ook mogelijk om vanaf meerdere plaatsen de telefoon te bedienen. U kunt hierbij denken aan medewerkers die vanaf huis klanten te woord kunnen staan via het bedrijfsnummer. VOIP-aanbieders werken op contract basis en dragen ook zorg voor het onderhoud. Bij een klassieke centrale dien je een eenmalige investering te doen en is het bedrijf zelf verantwoordelijke een plan te trekken in het geval van calamiteiten. Op het gebied van gebruiksgemak voor het bedrijf is het dan ook niet verwonderlijk dat steeds meer ondernemers kiezen voor een VOIP-setup.

Een camper huren via internet

Er zijn online heel veel websites waar je een camper kan huren of kopen. Zowel nieuwe campers als tweedehandse modellen. Een gebruikte camper is vaak erg voordelig en nog heel prima te gebruiken. In dit artikel plaatsen we een aantal veelgestelde vragen over het huren van nieuwe of gebruikte campers in Nederland.

Wanneer kan ik een camper huren ?
Als bestuurder moet u minimaal 21 jaar zijn en reeds drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Alleen de met name genoemde personen in het verhuurcontract mogen de camper besturen. Als huurder bent u verplicht een ANWB Internationale Reis- en Kredietbrief met aanhangsupplement in bezit te hebben en te tonen bij het afhalen van de camper.

Wat is niet bij de verhuurprijs opgenomen ?
Als huurder bent u zelf aansprakelijk voor gemaakte verkeersovertredingen. Verder is de verbruikte brandstof (diesel), motorolie koel- en remvloeistof etc. voor uw rekening. Het eigen risico voor de buitenzijde van de camper bedraagt € 955,- (afkoopbaar tot € 455,-) per gebeurtenis, ook bij ruitbreuk. Schade aan het interieur, radio/CD, zonneluifel en fietsenrek wordt niet vergoed door de verzekering en is voor risico van de huurder, behoudens normale slijtage en gebruikssporen. Wij adviseren u ook om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeringsmaatschappij.

Welke landen mag ik bezoeken met de camper ?
Alle landen die op de groene kaart staan vermeld mogen met de camper worden bezocht. Dit zijn de landen van West-Europa en Oost-Europa met uitzondering van Albanie en het grondgebied van voormalig Joegoslavië en landen waar oorlog of onrust dreigt.

Wat gebeurt er als ik de camper langer wil gebruiken dan tevoren afgesproken ?
Overschrijding van de huurperiode zonder vooraf overleg met verhuurder is nadrukkelijk niet toegestaan. Hiervoor wordt de huurder € 300,- excl. BTW per dag extra in rekening gebracht.

Wie en wat mag er niet in de camper?
Huisdieren, roken en tijdens het rijden meenemen van meer personen dan vermeld op het huurcontract is niet toegestaan.

Hoe kan ik beste betalen ?
50% van het totale huurbedrag dient contant/pin te worden voldaan bij ondertekening huurcontract of binnen 14 dagen na dagtekening op het bankrekeningnummer bijgeschreven te zijn. De resterende 50% van de totale huursom dient contant/pin te worden voldaan of te zijn bijgeschreven op bovengenoemd bankrekeningnummer, uiterlijk 6 weken voor aanvang huurperiode. Wij zijn in het bezit van een pinautomaat voor het betalen van de borg of afrekening van schade.

Wat moet ik doen om de waarborgsom terug te krijgen ?
Bij vertrek wordt samen met u een schade protocol ingevuld. Terugbetaling per bank van de waarborgsom, eventueel onder aftrek van kosten, vindt plaats binnen 7 dagen na het terugbrengen van de camper. De camper dient schadevrij en van binnen en buiten schoon afgeleverd te worden. De schoon/vuilwater-en toilettank dienen te zijn geleegd. Voor het chemische cassette toilet geldt bij het niet schoon- en leegmaken van de cassette incl. cassettehuis een standaard tarief van €300,- excl. BTW. Dus dit kunt u beter zelf doen! U krijgt de camper met volle dieseltank mee en dient deze weer met volle tank te retourneren.

Jullie zijn een klein camperverhuurbedrijf, waarom zou ik voor jullie kiezen?
Bij ons heeft u geen kilometer beperking tot 6000 km. De meerprijs bedraagt € 0,28 per km boven de 6000 km, excl. brandstof. Onze luxe campers zijn standaard voorzien van een zonneluifel, fietsenrek, radio/cd, sneeuwkettingen, volle gasflessen, Europese Campinggids en technische basiskit. Als verhuurder zullen wij bij calamiteiten te allen tijde de hoogste zorg besteden een zo gelijkwaardig mogelijke camper uit onze voorraad voor vertrek aan u ter beschikking te stellen.

Tips om om altijd bereikbaar te blijven op je telefoon

Het is als ondernemer en als privé persoon belangrijk om altijd goed bereikbaar te zijn. Als ondernemer wil men natuurlijk geen klanten missen. De ondernemer wil zeker een nieuwe klant snel te woord staan. Daarnaast is het essentieel voor een ondernemer om de bestaande klanten tevreden te houden en nieuwe orders aan te nemen. Een telefoonservice is een slimme keuze om een optimale bereikbaarheid te hebben. Het is perfect om hier gebruik van te maken. Kies ook voor een goed abonnement. Wanneer er een simkaart gebruikt wordt is het belangrijk om een herlaadkaart bij de hand te hebben. Zo kan er altijd gebeld worden. Service is essentieel voor de business.

Bereikbaar voor je partner

Voor ondernemers zijn hun klanten belangrijk. Wanneer er een thuisfront is dan telt dit ook zwaar mee. Het is goed om ook privé optimaal bereikbaar te zijn. Dat geldt natuurlijk ook voor iedereen die werkt in Nederland. Het is belangrijk voor ons allemaal om bereikbaar te zijn voor vrienden en familie. Wanneer er iets niet goed gaat dan kan men snel aan de bel trekken extra hulp inschakelen. Een kort telefoongesprek zorgt voor duidelijkheid en helderheid. 

Er is meer dan bellen 

Naast het bellen is het ook belangrijk om telefonisch goed bereikbaar te zijn. Kies ervoor om ook goed bereikbaar te zijn per mail, WhatsApp, Facebook Messenger en de andere belangrijke kanalen. Het is eigenlijk een must om ook daar bereikbaar te zijn voor de klanten en het privé leven. 

Privé en werk scheiden

Het is slim om een extra toestel te nemen voor het werk of voor privé. Het is zo mogelijk om direct te weten hoe belangrijk het is als iemand je belt. Wanneer de privé telefoon gaat weet je dat het dringend kan zijn. Dan neem je de telefoon natuurlijk direct op.

Tips voor het besparen op de abonnementskosten van je telefoon

Betalen we niet teveel voor onze mobiele abonnementen? Belminuten, tekstberichten en de mobiele databundel zorgen samen voor een hoge rekening. Het verbruik is stevig. Het is daarom goed om te kijken of een besparing mogelijk is voor de abonnementskosten van de telefoon. Laten we kijken wat er mogelijk is. 

Meer wifi

Een belangrijke tip om geld te besparen is door meer gebruik te maken van wifi verbindingen. We hebben vaak een ruime bundel. Het betekent echter niet dat deze niet op kan. Door vaker op het wifi netwerk te gaan is het mogelijk om met minder megabytes aan data per maand te volstaan. Het is wel belangrijk om gebruik te maken van een vertrouwd netwerk. Veel netwerken zijn niet veilig. Wel jammer natuurlijk. Het is goed om gebruik te maken van de juiste apps om zeker te weten dat een netwerk veilig is. 

Gebruik WhatsApp

Het is goed om gebruik te maken van WhatsApp. Ook zijn er andere apps om de kosten van de sms berichten terug te dringen. Het kost vaak een fractie van een megabyte om een bericht te versturen via WhatsApp. Het is daardoor aantrekkelijk en betaalbaar. Het is ook mogelijk om te gaan bellen via WhatsApp. 

Kies voor een sim only abonnement

Vaak gaat het grootste deel van de kosten van een abonnement op naar de aanschaf van een toestel. Wanneer je kunt overstappen is het goed om voor een sim only abonnement te kiezen. De beste sim only abonnementen zijn op deze site te vergelijken. Hier is het mogelijk om de juiste keuzes te maken en om de belkosten laag te houden. Het is mogelijk om de kosten in de hand te houden. Het is natuurlijk prettig om iedere maand niet zulke hoge maandlasten te hebben. 

De voordelen van prepaid simkaarten

Er zijn veel voordelen als je een prepaid simkaart gebruikt. Het is prettig om gebruik te maken van een prepaidkaart. Zo is het goedkoper, zijn de kosten helder en is precies duidelijk hoeveel je gebruikt per maand. Daarnaast heb je geen contract of moet je voor een (nieuw) toestel kiezen. Laten we de voordelen doornemen. 

Geen vast contract

Het is natuurlijk prettig om zonder maandelijkse verplichtingen gebruik te maken van je toestel. Je stort saldo op de simkaart en kunt hier daarna gebruik van maken. Je hoeft er niet aan te denken dat het saldo iedere maand vervalt. Het blijft gewoon goed tot het verbruikt is. Wel zo prettig natuurlijk. 

Voorkom hoge kosten 

Het is heel helder wat de kosten zijn van het bellen met een prepaid simkaart. Wanneer het tegoed is door bellen, sms’en of mobiel internetten stop het gewoon. Eerst moet je het tegoed op te waarderen om verder te bellen. Het kan vervelend zijn als je in een gesprek zit. Het is echter compleet duidelijk hoeveel geld je gebruikt voor het bellen. Het opwaarderen is vaak ook snel gedaan of de andere persoon belt je wel terug. 

Kies een mobiel toestel

Het is nu mogelijk om los van de provider een mobiel toestel te kiezen. Je hebt veel meer vrijheid. Het is zelfs mogelijk om een goede mobiel van een vriend of vriendin over te nemen. Iemand die met een abonnement een nieuw toestel heeft gekozen, terwijl het oude toestel nog goed was. 

Vrijheid

Een prepaid abonnement geeft volop vrijheid. Geen vaste maandelijkse betalingen. Alleen betalen voor wat je gebruikt. Het is perfect als je weinig belt of sms berichten verstuurd.  Een prepaid abonnement biedt volop vrijheid om de beste aansluiting te vinden bij jouw belgedrag. Ga je wel meer je toestel gebruiken dan is het altijd nog mogelijk om over te stappen op een abonnement.

3 tips voor het kopen van een smartphone

Het aanbod smartphones is enorm en als je een nieuwe telefoon wilt kopen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Tijdens je zoektocht krijg je te maken met verschillende merken en allerlei ingewikkelde termen als gigahertz, soort display, RAM, GB etc. De specificaties van het toestel zijn zeer uitgebreid en het is belangrijk om hier naar te kijken. Kortom, het is nog niet zo gemakkelijk om een nieuwe smartphone te kopen. Wij hebben daarom 5 tips op een rijtje gezet voor het kopen van een nieuwe smartphone.

Kooptip 1. Vergelijk prijzen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone is het belangrijk om een budget te kiezen. De nieuwste smartphones kunnen rond de 800 en 1000 euro kosten, sommige hebben dit ervoor over andere niet. Bepaal daarom eerst je budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan de nieuwe telefoon die je wilt kopen?

Kooptip 2. Zoek kortingscodes

Het online zoeken naar kortingscodes kan enorm veel geld besparen. Heb je bijvoorbeeld een smartphone gezien bij de lokale media markt vestiging? Noteer het productnummer, zoek naar een kortingscode en bestel online je smartphone. Bijvoorbeeld op deze website vind je al vele kortingscodes voor de MediaMarkt. Dat bespaart je al gauw 10% op de aanschafprijs van je nieuwe smartphone.

Kooptip 3. Functies van het toestel

Een moderne smartphone heeft oneindig veel functies. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je moet jezelf afvragen welke functies voor jou belangrijk zijn. Maak je veel foto’s? Kies dan voor een mobiel met goede fotocamera. Vind je snel internet belangrijk? Kies dan een 4G smartphone. Wil je dat de batterij lang mee gaat? Er zijn smartphones die bekend staan om de lange batterijduur. Zo hoef je je toestel niet iedere dag opnieuw op te laden, maar kan je dagen vooruit met een voleldig opgeladen batterij.

Hier moet je op letten als je een nieuwe telefoon koopt

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Op deze smartphone kun je veel meer doen dan alleen bellen. Je kunt foto’s maken, spelletjes spelen en misschien wel het belangrijkste: je kunt op het internet surfen. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk zo veel mogelijk functies op je telefoon. Daarnaast moet de telefoon er mooi uitzien en moet deze fijn werken. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen.

Een fijn besturingssysteem

Als je een nieuwe telefoon koopt is het belangrijk dat de telefoon een besturingssysteem heeft waar jij goed mee overweg kunt. De meeste systemen lijken erg op elkaar en zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn ook duidelijk verschillen. Het bekendste verschil is het verschil tussen iOS en Android. De presentatie is verschillend en veel dingen moeten op een andere manier worden ingesteld. Wanneer je besluit te wisselen van besturingssysteem is dit dus zeker even wennen.

3G of 4G internet?

Een groot deel van de tijd die je op je telefoon doorbrengt, zit je waarschijnlijk op internet. Je sociale media bijhouden, je mail checken en chatten met je vrienden via Whatsapp. Wanneer je kiest voor een nieuwe telefoon moet je daarom ook goed bedenken of je kiest voor 3G of 4G internet. 4G-internet is een stuk sneller, maar hier betaal je uiteraard ook meer voor. Beide worden aangeboden, maar de goedkoopste 3G simkaart zie je steeds minder.

Prepaid of een abonnement?

Wanneer je een fijn toestel hebt gevonden moet je nog beslissen of je voor prepaid of voor een abonnement kiest. Prepaid is goedkoper dan een abonnement, maar dan heb je ook minder mogelijkheden. Bij prepaid moet je beltegoed kopen om mee te bellen en je hebt alleen internet als er een wifi-verbinding is. Als je voor een abonnement kiest heb je een bepaald aantal belminuten en heb je ook internet zonder een wifi-verbinding. Een abonnement is vooral aan te raden als je veel gebruik van internet wilt maken en regelmatig belt.