3 tips voor het kopen van een smartphone

Het aanbod smartphones is enorm en als je een nieuwe telefoon wilt kopen zie je vaak door de bomen het bos niet meer. Tijdens je zoektocht krijg je te maken met verschillende merken en allerlei ingewikkelde termen als gigahertz, soort display, RAM, GB etc. De specificaties van het toestel zijn zeer uitgebreid en het is belangrijk om hier naar te kijken. Kortom, het is nog niet zo gemakkelijk om een nieuwe smartphone te kopen. Wij hebben daarom 5 tips op een rijtje gezet voor het kopen van een nieuwe smartphone.

Kooptip 1. Vergelijk prijzen

Voordat je op zoek gaat naar een nieuwe smartphone is het belangrijk om een budget te kiezen. De nieuwste smartphones kunnen rond de 800 en 1000 euro kosten, sommige hebben dit ervoor over andere niet. Bepaal daarom eerst je budget. Wat wil je maximaal uitgeven aan de nieuwe telefoon die je wilt kopen?

Kooptip 2. Zoek kortingscodes

Het online zoeken naar kortingscodes kan enorm veel geld besparen. Heb je bijvoorbeeld een smartphone gezien bij de lokale media markt vestiging? Noteer het productnummer, zoek naar een kortingscode en bestel online je smartphone. Bijvoorbeeld op deze website vind je al vele kortingscodes voor de MediaMarkt. Dat bespaart je al gauw 10% op de aanschafprijs van je nieuwe smartphone.

Kooptip 3. Functies van het toestel

Een moderne smartphone heeft oneindig veel functies. De mogelijkheden zijn dan ook eindeloos. Je moet jezelf afvragen welke functies voor jou belangrijk zijn. Maak je veel foto’s? Kies dan voor een mobiel met goede fotocamera. Vind je snel internet belangrijk? Kies dan een 4G smartphone. Wil je dat de batterij lang mee gaat? Er zijn smartphones die bekend staan om de lange batterijduur. Zo hoef je je toestel niet iedere dag opnieuw op te laden, maar kan je dagen vooruit met een voleldig opgeladen batterij.