Fax nummer zoeken

Fax nummers zoeken is nog nooit zo makkelijk geweest. Zoek en vindt een fax nummer nu snel en gemakkelijk via onze zoekmachine. Je kan zoeken om fax nummer, op bedrijfsnaam of op de eigenaar van de fax. Probeer het uit:

Snel vinden wat jij zoekt!

Zoek direct een Faxnummer

Een fax kan een document lezen en via de telefoonlijn verzenden. Omgekeerd kan hij een document ontvangen en afdrukken. Een fax wordt aangesloten op een normale telefoonlijn. Bij voorkeur gebruikt men een aparte lijn, zodat de fax een eigen nummer heeft. Particulieren sluiten de fax vaak aan op de enige telefoonlijn.

Het faxen van documenten met een fax apparaat wordt nog steeds veel gedaan omdat faxen eenvoudig is, en een faxapparaat heeft een grote mate van bedrijfszekerheid. Ook als bijvoorbeeld een internetverbinding uitvalt, werkt het faxapparaat nog steeds. Faxen versturen en ontvangen kan op verschillende manieren. Zo kan je faxen versturen via het traditionele faxapparaat. Tegenwoordig zie je steeds meer voorkomen dat faxen worden ontvangen/verstuurd via een fax server, i.p.v. het traditionele faxapparaat.

Een traditioneel faxapparaat bevat een scanner die een document van een glasplaat leest. De ingelezen data wordt vervolgens via een “normale” telefoonlijn verzonden naar een ontvangende fax. Een zendende fax zal via een telefoonverbinding contact zoeken met de ontvangende fax. Als dit is gelukt zal de ontvangende fax alle data binnenkrijgen die nodig is om het origineel te reproduceren. Deze data wordt vervolgens als document geprint. Vrijwel alle moderne faxapparaten werken op basis van laserprinter-technologie om de replica af te drukken. Een kleiner deel (veelal particulieren) maakt gebruik van faxapparaten met inkjet-technologie om de faxen af te drukken.