De voordelen van prepaid simkaarten

Er zijn veel voordelen als je een prepaid simkaart gebruikt. Het is prettig om gebruik te maken van een prepaidkaart. Zo is het goedkoper, zijn de kosten helder en is precies duidelijk hoeveel je gebruikt per maand. Daarnaast heb je geen contract of moet je voor een (nieuw) toestel kiezen. Laten we de voordelen doornemen. 

Geen vast contract

Het is natuurlijk prettig om zonder maandelijkse verplichtingen gebruik te maken van je toestel. Je stort saldo op de simkaart en kunt hier daarna gebruik van maken. Je hoeft er niet aan te denken dat het saldo iedere maand vervalt. Het blijft gewoon goed tot het verbruikt is. Wel zo prettig natuurlijk. 

Voorkom hoge kosten 

Het is heel helder wat de kosten zijn van het bellen met een prepaid simkaart. Wanneer het tegoed is door bellen, sms’en of mobiel internetten stop het gewoon. Eerst moet je het tegoed op te waarderen om verder te bellen. Het kan vervelend zijn als je in een gesprek zit. Het is echter compleet duidelijk hoeveel geld je gebruikt voor het bellen. Het opwaarderen is vaak ook snel gedaan of de andere persoon belt je wel terug. 

Kies een mobiel toestel

Het is nu mogelijk om los van de provider een mobiel toestel te kiezen. Je hebt veel meer vrijheid. Het is zelfs mogelijk om een goede mobiel van een vriend of vriendin over te nemen. Iemand die met een abonnement een nieuw toestel heeft gekozen, terwijl het oude toestel nog goed was. 

Vrijheid

Een prepaid abonnement geeft volop vrijheid. Geen vaste maandelijkse betalingen. Alleen betalen voor wat je gebruikt. Het is perfect als je weinig belt of sms berichten verstuurd.  Een prepaid abonnement biedt volop vrijheid om de beste aansluiting te vinden bij jouw belgedrag. Ga je wel meer je toestel gebruiken dan is het altijd nog mogelijk om over te stappen op een abonnement.