Tips voor het besparen op de abonnementskosten van je telefoon

Betalen we niet teveel voor onze mobiele abonnementen? Belminuten, tekstberichten en de mobiele databundel zorgen samen voor een hoge rekening. Het verbruik is stevig. Het is daarom goed om te kijken of een besparing mogelijk is voor de abonnementskosten van de telefoon. Laten we kijken wat er mogelijk is. 

Meer wifi

Een belangrijke tip om geld te besparen is door meer gebruik te maken van wifi verbindingen. We hebben vaak een ruime bundel. Het betekent echter niet dat deze niet op kan. Door vaker op het wifi netwerk te gaan is het mogelijk om met minder megabytes aan data per maand te volstaan. Het is wel belangrijk om gebruik te maken van een vertrouwd netwerk. Veel netwerken zijn niet veilig. Wel jammer natuurlijk. Het is goed om gebruik te maken van de juiste apps om zeker te weten dat een netwerk veilig is. 

Gebruik WhatsApp

Het is goed om gebruik te maken van WhatsApp. Ook zijn er andere apps om de kosten van de sms berichten terug te dringen. Het kost vaak een fractie van een megabyte om een bericht te versturen via WhatsApp. Het is daardoor aantrekkelijk en betaalbaar. Het is ook mogelijk om te gaan bellen via WhatsApp. 

Kies voor een sim only abonnement

Vaak gaat het grootste deel van de kosten van een abonnement op naar de aanschaf van een toestel. Wanneer je kunt overstappen is het goed om voor een sim only abonnement te kiezen. De beste sim only abonnementen zijn op deze site te vergelijken. Hier is het mogelijk om de juiste keuzes te maken en om de belkosten laag te houden. Het is mogelijk om de kosten in de hand te houden. Het is natuurlijk prettig om iedere maand niet zulke hoge maandlasten te hebben.