Hier moet je op letten als je een nieuwe telefoon koopt

Iedereen heeft tegenwoordig een smartphone. Op deze smartphone kun je veel meer doen dan alleen bellen. Je kunt foto’s maken, spelletjes spelen en misschien wel het belangrijkste: je kunt op het internet surfen. Wanneer je een nieuwe telefoon koopt wil je natuurlijk zo veel mogelijk functies op je telefoon. Daarnaast moet de telefoon er mooi uitzien en moet deze fijn werken. Wij hebben een paar dingen op een rijtje gezet waar je op moet letten wanneer je een nieuwe telefoon gaat kopen.

Een fijn besturingssysteem

Als je een nieuwe telefoon koopt is het belangrijk dat de telefoon een besturingssysteem heeft waar jij goed mee overweg kunt. De meeste systemen lijken erg op elkaar en zijn eenvoudig te gebruiken, maar er zijn ook duidelijk verschillen. Het bekendste verschil is het verschil tussen iOS en Android. De presentatie is verschillend en veel dingen moeten op een andere manier worden ingesteld. Wanneer je besluit te wisselen van besturingssysteem is dit dus zeker even wennen.

3G of 4G internet?

Een groot deel van de tijd die je op je telefoon doorbrengt, zit je waarschijnlijk op internet. Je sociale media bijhouden, je mail checken en chatten met je vrienden via Whatsapp. Wanneer je kiest voor een nieuwe telefoon moet je daarom ook goed bedenken of je kiest voor 3G of 4G internet. 4G-internet is een stuk sneller, maar hier betaal je uiteraard ook meer voor. Beide worden aangeboden, maar de goedkoopste 3G simkaart zie je steeds minder.

Prepaid of een abonnement?

Wanneer je een fijn toestel hebt gevonden moet je nog beslissen of je voor prepaid of voor een abonnement kiest. Prepaid is goedkoper dan een abonnement, maar dan heb je ook minder mogelijkheden. Bij prepaid moet je beltegoed kopen om mee te bellen en je hebt alleen internet als er een wifi-verbinding is. Als je voor een abonnement kiest heb je een bepaald aantal belminuten en heb je ook internet zonder een wifi-verbinding. Een abonnement is vooral aan te raden als je veel gebruik van internet wilt maken en regelmatig belt.