Een camper huren via internet

Er zijn online heel veel websites waar je een camper kan huren of kopen. Zowel nieuwe campers als tweedehandse modellen. Een gebruikte camper is vaak erg voordelig en nog heel prima te gebruiken. In dit artikel plaatsen we een aantal veelgestelde vragen over het huren van nieuwe of gebruikte campers in Nederland.

Wanneer kan ik een camper huren ?
Als bestuurder moet u minimaal 21 jaar zijn en reeds drie jaar in het bezit zijn van een geldig rijbewijs B. Alleen de met name genoemde personen in het verhuurcontract mogen de camper besturen. Als huurder bent u verplicht een ANWB Internationale Reis- en Kredietbrief met aanhangsupplement in bezit te hebben en te tonen bij het afhalen van de camper.

Wat is niet bij de verhuurprijs opgenomen ?
Als huurder bent u zelf aansprakelijk voor gemaakte verkeersovertredingen. Verder is de verbruikte brandstof (diesel), motorolie koel- en remvloeistof etc. voor uw rekening. Het eigen risico voor de buitenzijde van de camper bedraagt € 955,- (afkoopbaar tot € 455,-) per gebeurtenis, ook bij ruitbreuk. Schade aan het interieur, radio/CD, zonneluifel en fietsenrek wordt niet vergoed door de verzekering en is voor risico van de huurder, behoudens normale slijtage en gebruikssporen. Wij adviseren u ook om een annuleringsverzekering af te sluiten bij uw verzekeringsmaatschappij.

Welke landen mag ik bezoeken met de camper ?
Alle landen die op de groene kaart staan vermeld mogen met de camper worden bezocht. Dit zijn de landen van West-Europa en Oost-Europa met uitzondering van Albanie en het grondgebied van voormalig Joegoslavië en landen waar oorlog of onrust dreigt.

Wat gebeurt er als ik de camper langer wil gebruiken dan tevoren afgesproken ?
Overschrijding van de huurperiode zonder vooraf overleg met verhuurder is nadrukkelijk niet toegestaan. Hiervoor wordt de huurder € 300,- excl. BTW per dag extra in rekening gebracht.

Wie en wat mag er niet in de camper?
Huisdieren, roken en tijdens het rijden meenemen van meer personen dan vermeld op het huurcontract is niet toegestaan.

Hoe kan ik beste betalen ?
50% van het totale huurbedrag dient contant/pin te worden voldaan bij ondertekening huurcontract of binnen 14 dagen na dagtekening op het bankrekeningnummer bijgeschreven te zijn. De resterende 50% van de totale huursom dient contant/pin te worden voldaan of te zijn bijgeschreven op bovengenoemd bankrekeningnummer, uiterlijk 6 weken voor aanvang huurperiode. Wij zijn in het bezit van een pinautomaat voor het betalen van de borg of afrekening van schade.

Wat moet ik doen om de waarborgsom terug te krijgen ?
Bij vertrek wordt samen met u een schade protocol ingevuld. Terugbetaling per bank van de waarborgsom, eventueel onder aftrek van kosten, vindt plaats binnen 7 dagen na het terugbrengen van de camper. De camper dient schadevrij en van binnen en buiten schoon afgeleverd te worden. De schoon/vuilwater-en toilettank dienen te zijn geleegd. Voor het chemische cassette toilet geldt bij het niet schoon- en leegmaken van de cassette incl. cassettehuis een standaard tarief van €300,- excl. BTW. Dus dit kunt u beter zelf doen! U krijgt de camper met volle dieseltank mee en dient deze weer met volle tank te retourneren.

Jullie zijn een klein camperverhuurbedrijf, waarom zou ik voor jullie kiezen?
Bij ons heeft u geen kilometer beperking tot 6000 km. De meerprijs bedraagt € 0,28 per km boven de 6000 km, excl. brandstof. Onze luxe campers zijn standaard voorzien van een zonneluifel, fietsenrek, radio/cd, sneeuwkettingen, volle gasflessen, Europese Campinggids en technische basiskit. Als verhuurder zullen wij bij calamiteiten te allen tijde de hoogste zorg besteden een zo gelijkwaardig mogelijke camper uit onze voorraad voor vertrek aan u ter beschikking te stellen.