Welke portofoon is voor jou geschikt?

Bij veel beroepen worden nog regelmatig portofoons gebruikt: onder andere in de bouw, bij hulpverleners en bij beveiligers van evenementen. Ook door particulieren worden portofoons gebruikt. Wil je ook graag een portofoon aanschaffen? Kijk dan zeker eens naar de verschillende mogelijkheden. Er zijn tegenwoordig namelijk verschillende soorten portofoons. Reguliere portofoons waarbij je alleen met elkaar kan communiceren, maar ook smart portofoons. Deze portofoons kunnen bijna hetzelfde als een mobiele telefoon en het is een portofoon met landelijke dekking.

Een traditionele portofoon

Een traditionele portofoon is precies wat je ervan verwacht: een portofoon en meer niet. Met een reguliere portofoon kun je zonder mobiel netwerk met elkaar communiceren. Er zijn verschillende soorten traditionele portofoons. Zo zijn er portofoons waar je een vergunning voor moet hebben, maar ook portofoons waarbij dit niet nodig is. Ook kun je kiezen tussen een analoog of een digitaal portofoon. Bedenk daarom goed waar je de portofoon voor gaat gebruiken en beslis welke mogelijkheden voor jou van belang zijn.

Nog veel meer mogelijkheden

Vind je dat een traditionele portofoon niet genoeg mogelijkheden heeft? Kijk dan eens naar een smart portofoon. Deze portofoons hebben een grote dekking, waardoor je elkaar altijd kunt bereiken. Daarnaast kun je met een smart portofoon gebruik maken van GPS. Ook zijn er smart portofoons waarbij je mobiel kunt bellen en waarbij je wifi kunt gebruiken. Bovendien hebben sommige smart portofoons een camera, zodat je deze als bodycam kunt gebruiken.

Wat kost een portofoon?
De prijs van traditionele en smart portofoons verschilt heel erg. Bedenk daarom goed welke mogelijkheden jij nodig hebt en hoeveel geld je over hebt voor een portofoon. Let er daarnaast op of je nog een vergunning moet aanvragen, want ook hier moet je voor betalen. Smart portofoons zijn verkrijgbaar vanaf ongeveer 300 euro. Een traditionele portofoon is al verkrijgbaar vanaf ongeveer 30 euro. Ook kun je deze in een set kopen waardoor de prijs per portofoon daalt.